טיפול אלטרנטיבי בחרדה – יעיל לא פחות מתרופות!

תוכן עניינים

חרדה היא מצב בו האדם חווה אי שקט, תחושה של חוסר אונים; זאת למרות שהאיום אינו ממשי ולרוב מדובר במחשבה המובילה לסיטואציה, בשונה מפחד בו מדובר על מצב ממשי המקושר ישירות להישרדותנו. חרדות עשויות להופיע בשלל רמות ומיני סוגים. למשל: חרדה כללית, סוג של דאגה מחיי היום יום, התקפי חרדה המכונים גם פאניקה, ישנן פוביות (למשל פוביה ממעליות) כתוצאה ממצבים הקשורים לסביבה שלנו והפרעה טורדנית כפייתית, המלווה בפעולות בלתי פוסקות (כגון שטיפת ידיים מוגזמת). הדרכים לטיפול בחרדה שונות ומגוונות, החל מטיפולים באמצעות תרופות, הניתנות על ידי פסיכיאטר, דרך טיפול אלטרנטיבי בחרדה ועד טיפולי מגע מסוגים שונים.

סוגי טיפולים אלטרנטיביים בחרדה

ניתן לסווג את הטיפול האלטרנטיבי בחרדה לסוגים העיקריים הבאים, מתוכם תוכלו לבחור את הטיפול המתאים לכם ביותר:

  1. טיפול באמצעות רפואה טבעית וצמחי מרפא: הטיפול יתמקד במתן צמחי מרפא עם אפקט הרגעה וצמחים אדפטוגנים, המסייעים להקטין את מידת ההישנות של התקפי החרדה: ויתניה משכרת, ספלילה, מליסה, ולרינה, ורבנה, אסטרגלוס, נפטה קטריה ועוד. הטיפול בצמחי מרפא נעשה על פי הצרכים האישיים של כל מטופל ועל פי תוצאות בדיקות.
  2. טיפול בחרדה באמצעות תזונה: צריכה פחותה של מזונות ומשקאות ממריצים כמו שוקולד, תה וקפה, הפחתת מזונות אלכוהוליים. במקביל, שילוב מזונות עשירים בקבוצת ויטמיני B וחומצה פולית, לצד מזונות עשירים באומגה 3 וחומצות שומן חיוניות, כגון דגים, אבוקדו, שקדים ואגוזים. הפחתת פחמימות פשוטות, הממריצות את מערכת העצבים וגורמות לחוסר איזון, הפחתת מזונות המכילים שומן רווי ופוגעים בפעילות אומגה 3 ומזונות מעובדים, המחלישים את התפקוד התקין של הגוף.
  3. טכניקות הרפיה: טיפולי מגע כמו עיסוי נעים, שיאצו, טווינא, תרגילי נשימות, יוגה, דמיון מודרך ומדיטציות מסוגים שונים הוכחו כמסייעים להתמודדות עם חרדה. טכניקות אלו מגבירות את זרימת הדם והחמצן לתאים ולרקמות, מעצימות את תחושות הרוגע, שחרור ושלווה ומפחיתות את מדדי הלחץ והחרדה.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: