חיידק בקיבה – מה זה יכול להיות?

תוכן עניינים

הקיבה שלנו עלולה לסבול מתסמינים רבים שיפגעו לנו באיכות החיים. חלקם קשורים לחיידקים שנמצאים בגוף שלנו באופן טבעי ויצאו משליטה, וחלקם בשל חיידקים שפלשו אליה וגורמים למערכת החיסון שלנו לפעול בעוצמה כנגדם. סובלים מבעיות בקיבה וחוששים שמדובר בחיידק? בשורות הקרובות תקבלו סקירה על סוגי החיידקים שעלולים לפגוע בקיבה שלכם וגם תלמדו כיצד ניתן להתמודד עם חיידק בקיבה בצורה הטובה ביותר שרק אפשר.

 

חיידקי קיבה שנמצאים כמעט אצל כל אחד מאיתנו

אחד מחיידקי הקיבה המדוברים ביותר קרוי הליקובקטר פילורי. חיידק זה נמצא בקיבה של רבים מאיתנו כך שעל פיו רוב נוכחותו אינה מזיקה לנו ואינה גורמת לתסמינים כלשהם. ועדיין, בעולם הרפואה מתקשים להסביר מדוע קיים קשר ישיר בין נוכחותו של החיידק לבין מחלות שונות של הקיבה אצל חלק מהאנשים, בין היתר כיב פפטי (אולקוס), גסטריטיס כרונית, דיספפסיה, דלקת בקיבה ואף סיכוי גבוה יותר ללקות בסרטן של רירית הקיבה ולימפומה.

 

הנושא עדיין נחקר וכאשר מופיעות מחלות שונות של הקיבה ובבדיקה נמצא חיידק ההליקובקטר, מנסים להשמידו באמצעות טיפול אנטיביוטי שלאו דווקא משפר את המצב ולעיתים אף מסוגל לפגוע עוד יותר ברירית הקיבה, מה שגורם לתסמינים קשים שמיוחסים בטעות לחיידק עצמו.

 

עוד חיידק שנמצא בקיבה שלכם אבל באופן טבעי הוא קלוסטרידיום. חיידק זה נמצא במעיים ובדרך כלל אינו גורם לתסמינים כלשהם. הבעיה מתחילה כאשר נעשה שימוש באנטיביוטיקה מסיבה מסויימת, מה שפוגע בחיידקי המעי ומאפשר לו להתחיל להתרבות ללא הפרעה ולהפוך לאגרסיבי, מה שעלול להתבטא בשלשולים וכאבים בשל דלקת במעי הגס, עד למצב מסכן חיים.

 

חיידקים שעלולים לפלוש לקיבה שלנו

ישנם חיידקים נוספים שעשויים לגרום לכם לבעיות בקיבה, אך כאלה שאינם נמצאים אצל כל אחד מאיתנו באופן טבעי, אלא פולשים לגוף שלנו בצורות כאלה ואחרות. את שמות החיידקים הללו כולכם ככל הנראה מכירים, ביניהם אי-קולי, שיגלה וסלמונלה ומקורם במי שתייה מזוהמים או מקורות מזון שלא בושלו בצורה מלאה או אוחסנו לאורך זמן בתנאים שאינם מיטביים. חיידקים אלו אינם נשארים בגוף זמן רב, מאחר והם מותקפים בחוזקה על ידי המערכת החיסונית ונשטפים החוצה על ידי פעולות אגרסיביות יחסית של הגוף, ביניהן הקאות ושלשולים. כל חיידק בקיבה מהסוג הזה יכול לייצר תגובה קשה שיכולה להתבטא גם בחום גבוה ולמעשה לגרום לכם להזדקק לשירותים רפואיים תחת אשפוז. ככל שההדבקה חזקה יותר, קרי, יותר חיידקים פתוגניים שכאלו חודרים לגוף, כך ההשפעה תהיה חמורה יותר.

אובחנתם עם חיידק בקיבה? יש מה לעשות

הטיפול הרפואי כנגד חיידקים בקיבה צריך להינתן לאחר אבחון מסודר של סוג מחולל המחלה. כאשר מדובר על חיידק ההליקובקטר פילורי, הטיפול מתמקד בחיסול החיידק על ידי אנטיביוטיקה (לעיתים יותר מסבב אחד) וזאת לצד שימוש בנוגדי חומצה שמיועדים להקל על רירית הקיבה ולאפשר לה תנאים מיטביים לריפוי. במידה ומדובר בחיידקים האחרים, הטיפול יכול להיות תומך בלבד (שתייה מספקת של נוזלים, שימוש בנוגדי כאבים מסוג NSAIDS) אך במקרים קשים יותר תישקל האפשרות למתן תרופות אנטיביוטיות, בהתאם לסוג החיידק שנמצא בבדיקת הצואה.

 

מומלץ ביותר לשלב את הטיפול הרפואי יחד עם טיפולי רפואה טבעית משלימה. הטיפולים הללו כוללים שימוש בצמחי מרפא, תזונה מותאמת אישית למטופל ודיקור סיני, ומטופלים רבים מעידים כי תקופת ההחלמה שלהם התקצרה משמעותית כאשר שילבו בין הטיפולים השונים ושהחיידק שתקף אותם מוגר לפרק זמן ארוך ביותר ובמקרים רבים אף לא שב עוד. הרפואה הסינית נגד חיידק בקיבה אינה כוללת תופעות לוואי כלשהן והיא בטוחה לשימוש בכל גיל ובכל מצב רפואי. מומלץ גם לכם לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: