קיבה קשה – כיצד הרפואה הסינית יכולה לעזור?

תוכן עניינים

אחת הסיבות השכיחות ביותר שגורמות למטופלים רבים להגיע אל רופא המשפחה או הגסטרו היא קושי בהטלת צואה, מה שמתבטא בעצירות ובתחושת מאמץ קשה בכל כניסה לשירותים. כמעט כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לסבול מתופעות דומות מידי פעם, אך כאשר הדבר הופך לכרוני ונמשך לאורך זמן, כבר מדובר על מקרה שמכונה בעגה הרפואית "קיבה קשה" ויש לפנות לאבחון שלאחריו יקבע הטיפול המתאים. ממה נגרמת תופעת הקיבה הקשה וכיצד הרפואה הסינית יכולה לטפל בה על הצד הטוב ביותר? מייד תבינו.

 

קיבה קשה – למה הכוונה?

בדיוק כפי שקיימת התופעה של קיבה רכה, שבה הצואה מאוד נוזלית עד לכדי מימית (שלשול), כך קיימת גם התופעה ההפוכה של קיבה קשה שכשמה כן היא – היא מקשה על האדם להוציא צואה מהגוף ונדרש מאמץ לא פשוט לשם כך. התסמין המרכזי של התופעה הוא, כאמור, עצירות שיכולה להיות ממושכת ובנוסף תחושה תמידית של חוסר התרוקנות ומיעוט יציאות בשבוע. במקרים הקשים ביותר, אדם יכול למצוא את עצמו מבלה בשירותים מספר רב של פעמים ביום בניסיונות להטיל צואה, לעיתים בהצטברות כוללת של מעל לשעה ביום.

 

ככל שמדובר בתופעה כרונית, כך היא עלולה לגרום למגוון נרחב יותר של בעיות וסיבוכים אפשריים לרבות ריבוי גזים, דימום מפי הטבעת, טחורים ופיסורה, חתך כואב ומסוכן בפי הטבעת. בנוסף, בשל העובדה שהאדם סובל מתסמינים אלו, מתחילים להופיע גם תסמינים משניים כגון התפתחות מתח וחרדה סביב הטלת הצואה, חוסר תיאבון והתעסקות יתרה בכל נושא האוכל, מה שפוגע רבות באיכות החיים.

 

מהן הסיבות שעלולות לגרום לקיבה קשה?

ניתן לחלק את הסיבות להופעת הבעיה לשתיים. האחת קשורה באופן ישיר למעיים שיכולים לעבוד בצורה שאינה תקינה, בעיקר עקב פגיעה נוירולוגית. השנייה, שנחשבת ליותר שכיחה, היא כזאת שאינה קשורה ישירות למעיים אלא לגורמים אחרים כגון שינויים הורמונליים (למשל, הריון), שינויים תזונתיים תכופים, היעדר ביצוע פעילות גופנית ועודף חוסר תנועה, שתייה מועטה של נוזלים, שימוש בתרופות מסוימות שמאטות את פעולת המעיים (למשל, תוספי ברזל מסוגים שונים), כשלעיתים אף מדובר בשילוב של כמה סיבות גם יחד.

הטיפול הרפואי בקיבה קשה

הטיפול הקונבנציונלי-מערבי בקיבה קשה מתחיל בבירור הסיבות שגורמות לכך, כאשר לעיתים לא נמצאים ממצאים פתולוגיים, כלומר, שלא מדובר בבעיית מעיים או בעיה נוירולוגית. לאחר הבירור ננקטת האסטרטגיה הטיפולית המתאימה ביותר, שכוללת בעיקר שימוש בתרופות  כאלו ואחרות לריכוך הצואה, שינוי נפח הצואה, גירוי המעיים (תרופות משלשלות) ותרופות שסופחות נוזלים לצרכי הגדלת נפח הקיבה. הבעייתיות של תרופות אלה סובבת סביב ההתרגלות של הגוף אליהן, מבלי שיפתרו את הבעיה עצמה, כמו גם בתופעות הלוואי שהן עלולות לגרום.

 

לרפואה הסינית יש פתרון מצוין

אפשרות נוספת שיותר ויותר אנשים פונים אליה, במקום שימוש בתרופות או בנוסף אליהן, היא רפואה טבעית משלימה. סוג זה של רפואה אינו טומן בחובו תופעות לוואי כלשהן ואינו מתנגש עם הטיפול הרפואי נגד קיבה קשה והוא כולל מספר היבטים:

  • צמחי מרפא סיניים – פועלים בדומה לתרופות המערביות אך מבלי שהגוף יפתח בהם תלות. צמחי המרפא סופחים נוזלים, מגבירים את תנועתיות המעיים, מרככים את הצואה ומשנים את נפחה, וניתן להפסיק את השימוש בהם ללא חשש כאשר מושגת הטבה מלאה.
  • תזונה סינית – אשר כוללת התאמת תפריט אישי למטופל שבו מתבצעת צריכת מזונות בכמות ובסדר הנכונים, מה שהוכח כמסייע בטיפול בקיבה קשה וכמונע את חזרת התופעה בעתיד.
  • דיקור סיני – טיפול זה נועד להחזיר את הגוף ומערכת העיכול לאיזון כך ששוב יפעלו בצורה תקינה. באמצעות הדיקור המיוחד הזה תנועת מערכת העיכול הופכת לסדירה יותר, הצואה נדחפת בקלות ויוצאת מן הגוף כשהיא לא קשה מידי, מה שתורם לתחושת ריקון טובה יותר.

 

טיפולי הרפואה הסינית נגד קיבה קשה מתאימים גם לילדים, נשים בהיריון, קשישים וחולים במחלות קשות, כך שניתן לנסות אותם ללא חשש ולחזור לחיים שגרתיים במהירות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: