לבוש גברים ונשים בעולם הדתי

תוכן עניינים

אם מסתכלים על אוכלוסיית העולם, בקלות אפשר לחלק את האנשים לשתי קבוצות כלליות מאוד. דתיים וחילוניים. כאן בישראל, בדומה למדינות ותרבויות אחרות, יש עוד המון רבדים בתוך האוכלוסיה ובפנים שתי הקבוצות הללו. לכל קבוצה יש את הסמלים לצד האמונות שלה שמושפעים ברובם מהמקום שבו השורשים של אותה קבוצה הגיעו. לצורך הדוגמא, דתיים ששורשיהם מקורם בצפון אפריקה, שומרים על מנהגים אחרים בהשוואה לדתיים ששורשיהם ממזרח אירופה. שמתייחסים לנושא של לבוש גברים ונשים בעולם הדתי, זה הרבה מעבר לדת. הלבוש מסמל כל מיני ערכים והוא חלק בלתי נפרד מהמסורת.

 

אילו ערכים מסמל לבוש גברים ונשים בעולם הדתי?

קיימים כמה עקרונות וערכים שעל בסיסם מבוסס הלבוש הדתי. למשל, אם מתייחסים לפריט אותו מניחות נשים דתיות וחרדיות על ראשן – כיסוי ראש מגלים כי מקורו בערך הצניעות. על פי דברי הש“ך ”אין הדרך של הצנועים להיות אדומים בלובשם“. הכוונה היא שיש חשיבות ללבוש צנוע אשר מכסה את רוב איברי הגוף וזאת בשל העובדה שלבוש זה מעיד על ענווה ועל צניעות. ערך נוסף שמנחה את הלבוש הדתי הוא כבוד וניקיון. כלומר, כאשר האדם מתפלל או עומד לפני אלוהים, הוא צריך לכבד את עצמו, ללבוש בגדים שמתוחזקים כמו שצריך, בגדים נקיים והנימוק הוא על ידי ייצוגו של האדם את התורה.

למעשה, לכל פריט לבוש בין אם מדובר על כזה המסמל את הדת היהודית ובין אם פריטים השייכים לתרבויות מסורתיות אחרות כמו התרבות ההודית, האפריקאית, הבריזלאית, הסינית, היפנית יש את ההיסטוריה שלהם, הערכים אותם הם מסמלים, הצבעוניות המאפיינת אותם והאינטרפטציה שנעשית על ידי הדורות של השנים האחרונות תוך ניסיון לשלב מודרניות וחדשנות במידת האפשר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: