מה עלול לגרום לליקוי למידה אצל ילדים?

תוכן עניינים

ליקוי למידה הוא שם כולל לקשת רחבה של אתגרים איתם מתמודדים ילדים, בני נוער ומבוגרים בגילאים שונים. שמדברים על ליקויי למידה, אין כאן כוונה לקשיים הנוצרים כתוצאה מבעיה רפואית או רגשית. למעשה, בערך עשרה אחוזים מכלל האוכלוסיה סובלים ומתמודדים עם לקות למידה כזו או אחרת. יחד עם זאת, עם מתן עזרה מתאימה, ניתן לשפר את המצב ולהתמודד עם האתגרים של מערכת החינוך או מוסדות אקדמאיים למרות הליקוי.

 

מדוע ליקוי למידה נוצר?

רבים הם האנשים שחושבים כי ליקויי למידה מסוגים שונים נוצרים בשל גורמים כמו זוגיות לא בריאה, אורח חיים לא מאוזן, בעיות קשב וריכוז, מצב כלכלי קשה, תנאי חינוך שאינם הולמים ועוד. אז לא. זה לא קשור. ברוב המוחלט של המקרים הבסיס להיווצרות של לקויות למידה הוא בכלל נוירולוגי ולא פעם בכלל לא יודעים מה הסיבה. לפעמים זה קשור למצוקה שנוצרה טרום הלידה, לפעמים מדובר בגורמים גנטיים, אבל אין לכך קשר סביבתי.

קצת על אוכלוסייה עם לקויות למידה

חשוב להבין כי גם ילדים וגם מבוגרים עם לקויות למידה בעלי פוטנציאל קוגנטיבי מצוין. מצד שני, הם מתמודדים עם קושי כזה או אחר כמו קריאה, כתיבה, מתמטיקה וכדומה. הקשיים הללו באים לידי ביטוי בשיבוש מנגנון נוירולוגי אחד או יותר כמו למשל זיכרון חזותי ושמיעתי, תפיסה ועיבוד של צלילים או סמלים, תפקוד מוטורי, תפקוד סנסומוטורי, ליקויים הקשורים להתמצאות של זמן או מרחב ועוד.

 

הדבר החשוב ביותר שעלינו בתור הורים להבין הוא שהילדים שלנו צריכים הבנה, תמיכה והבנה לגבי המצב. ניתן לפתח ולחזק את היכולות של הילד, לכבד אותו על המאמצים שלו ויחד עם זאת לחזק את המקומות בהם הוא חלש באמצעות לימוד חוויתי והוראה מתקנת.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: