מה זו בנייה קלה ומהם היתרונות שלה?

תוכן עניינים

מאז החל להשתנות ולהתפתח תחום הבנייה והשיפוצים, הצטרפו תהליכים חדשניים לענף הזה, רובם במטרה לחסוך בעלויות, בכוח אדם, לייעל תהליכים אנרגתיים ולתרום לסביבה שלנו. אחת השאלות שעולות פעם אחר פעם היא מה זו בנייה קלה. אז חשוב לדעת כי למושג בנייה קלה יש גם שמות נוספים כמו למשל בנייה מודולרית או מתועשת. פרויקטים בולטים מהתחום הזה החלט להיבנות בערך לפני 40 שנה בעיקר במדינות שונות בארצות הברית ולאט לאט, גם בישראל החלו לאמץ את השיטה.

 

האם פרויקטים של בנייה קלה דורשים תכנון?

בהחלט כן. מדובר בפרויקטים מורכבים הדורשים אישורים, תכנונים קפדניים ומעורבות של אותם בעלי מקצוע כמו הבניה הרגילה כמו אדריכל, מהנדס, מודד מוסמך וכדומה. ככל שהזמן עובר, ישראלים רבים בוחרים דווקא לבנות בשיט זו שהופכת תהליכי בניה, חידוש, שיקום ושיפוץ להרבה יותר אקונומיים, יעילים, קצרים וחסכוניים. עד לפני 20 שנה בערך, היו עושים שימוש בשיטה זו לבנות צימרים בעיקר, אך היום אנו רואים איך בתים שלמים נבנים בשיטה זו. היתרון המרכזי של שיטה זו הוא בכך שניתן לקצר משמעותית את זמן הבנייה ולהקים פרויקט או נכס תוך מספר חודשים בלבד.

אילו פרויקטים ניתן להקים?

  • סגירת מרפסת – מדובר באחד השימושים הכי נפוצים של בנייה קלה. למרות שהיום ישראלים רבים מחפשים שתהיה להם מרפסת ואנו רואים כיצד עוד ועוד פרויקטים של הרחבת מרפסות קורים בשטח, עדיין יש ישראלים שפשוט לא מנצלים את השטח הזה והיו רוצים דווקא לסגור אותה. באמצעות פתרונות מתחום הבנייה הקלה ניתן לסגור את המרפסת ולהפוך אותה לחלל נוסף.
  • חדר נוסף על הגג – ככל שהזמן עובר הצרכים שלנו ושל הילדים שלנו משתנים. חדר נוסף על הגג יכול לשמש בתור יחידה נפרדת לילדים שלנו שיוכלו להמשיך לגור בבית ולחסוך כסף לשם קניית בית או לחילופין בתור סטודיו, מקום אחסון ואפילו משרד.
  • מחסן – אין אחד שתשאלו אותו מה חסר לו בבית והוא לא יענה לכם: מקום אחסון. בניה קלה מאפשרת בנייה של מחסן.

 

מהם המאפיינים?

יש דברים שחייבים להיכלל בתהליך:

  1. המשקל של המרצפות ו/או התקרות במבנה צריך להיות קטן מ-250 ק“ג למ“ר
  2. המשקל של הקירות כלומר יחידת השטח שלהם צריך להיות קטן יותר מ-50 ק“ג למ“ר.

 

מהם היתרונות של פרויקטים הנבנים בשיטת בניה זו?

  1. בנייה מהירה מהירות הפרויקט – אם משווים פרויקטים של בנייה קלה לפרויקטים אחרים, מגלים כי הם נבנים תוך זמן קצר מאוד. הסיבה לכך היא משום שאחרי התכנון של הפרויקט, מעבירים את המידע למפעל מיוחד שם חותכים לוחות שמגיעים לפרויקט ממש כמו פאזל. הכל נעשה בצורה מודולרית ואין צורך לעשות שימוש במערבלי בטון, דחפורים ושאר כלי עבודה שהופכים הכל למורכב וסיזיציפי.
  2. מוזיל עלויות – בניה קלה נחשבת לזולה יותר בהשוואה לסוגי בניות אחרות.
  3. יותר ירוקה – כדי לבנות קל, צריך לנצל את המשאבים הסביבתיים הרבה פחות וכך ניתן בעצם לטווח הרחוק להוזיל עלויות של חשמל ואנרגיה.
  4. גמישות בתכנון ובעיצוב – ניתן לשלב מגוון של חומרי גלם בתוך הפרויקט כמו אלומיניום, זכוכית ואפילו עץ. הבניה הקלה מעניקה חופש עיצובי אינסופי ולכן היא פופולארית בקרב אדריכלים ומעצבים.
  5. התאמה מדויקת לצרכים שלנו – בנייה קלה מאפשרת לנו לבצע התאמות מדויקות לצרכים של בניה הבית.
  6. רמת דיוק וגימור גבוהה.

 

לסיכום, אם אתם מתכננים לבנות בית ממש בקרוב, לפני שאתם בוחרים בשיטה המוכרת, בדקו היטב את הבנייה הקלה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: