שיקום מבנים ישנים – מה זה אומר?

תוכן עניינים

אם המבנה בו אתם גרים או עובדים כבר לא מרגיש לכם בטיחותי כמו תמול שלשום; אם יש בו סדקים חמורים, רטיבות שלא ניתנת לטיפול או כל דבר אחר שפוגע במראה האסתטי ובבטיחות – יכול מאוד להיות שאתם צריכים להעביר את הפרויקט תהליך הנקרא שיקום מבנים ישנים.
השיקום הוא תהליך המתבצע בשלבים. מצד אחד, השיקום מסייע לשפר את הבטיחות והביטחון. מצד שני, הוא תורם רבות להשבחת הנכס ואף מעלה את הערך שלו. התהליך מורכב, עשוי לכלול עבודות בסנפלינג – ולכן דורש הרבה זהירות ואחריות.
למעשה, במדינת ישראל קיימים אינספור מבנים שנבנו לפני עשרות שנים. מבנים אלו לא תמיד עברו תהליכי תחזוקה כאלה או אחרים, לא עברו שום בקרת איכות, לא תיקנו או חידשו בהם את המערכות. לכן, עליהם לעבור שיקום מבנים, אחרת מדובר בסכנה של ממש.

איך מתבצע שיקום מבנים ישנים?

כידוע חומר הבטון שמחזיק את המבנה יציב משמש נדבך מהותי בכל פרויקט בנייה. בין אם זה בית פרטי, גורד שחקים, בניין משרדים או מרכז מסחרי, זה לא משנה. המבנה משלב יסודות, קירות, תקרה ועמודים התומכים בו. ברגע שהשנים עוברות, המבנה חשוף לנזקי בלאי טבעי, נזקים כתוצאה ממזג האוויר ונזקי רטיבות הפוגעים במערכת האיטום, האינסטלציה, החשמל והביוב. לכן, אחת למספר שנים מאוד מומלץ לבצע תהליכי תחזוקה ושיקום: הן של היסודות והן של המבנה עצמו. לאחר שבחרתם חברת מקצועית המתמחה בשיקום מבנים, הצוות יגיע לבצע אבחון של הבטון והיסודות.

הוא ינתח את מצב המבנה ויקבע תכנית עבודה לשיקומו. התהליך כולו כולל בתוכו תיקון של היסודות עצמם, לעתים החלפה של הברזלים או חידוש שלהם, לעתים יש צורך בחידוש המעטפת כולו, לעתים יש גם בעיות רטיבות ואינסטלציה שצריך לאתר ולתקן על ידי איטום חדירות מים. בפרויקטים מיוחדים שעולים לגובה, לרוב יש צורך בביצוע העבודה באמצעות שיטת הסנפלינג.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: