לא לפחד מהתקף חרדה – אתם לא לבד

תוכן עניינים

זה יכול לקרות כמעט לכל אחד, בכל מקום ובכל מצב. התקף חרדה מופיע מסיבות שאינן ברורות והוא מאופיין בתסמינים פיזיים כמו דופק לב מהיר, הזעה, תחושה של חום, סחרחורת, צורך מתגבר להגיע לשירותים, עילפון בשילוב תחושה של פחד עז ועוד. אנשים שעברו או עוברים התקף חרדה מעידים על חששות כמו למשל ”אני מרגיש שאני הולך למות או שמשהו נורא הולך לקרות“, ”התחושה היא שאין אוויר ואי אפשר לנשום“ ו“אני מרגיש שאני משתגע“. מה שכן מעודד הוא שאין מדובר במצב מסכן חיים ושיש לכך טיפול.

התקף חרדה

כמה זמן נמשך התקף חרדה ואיך מטפלים?

בשנה האחרונה חלה עליה ואנשים רבים מדווחים על היותם חווים חרדה בקורונה. חלקם פיתחו פחד וחרדה מהנגיף עצמו וממה שהוא יכול לעשות, אחרים הרגישו שהקרקע נשמטת להם מתחת לרגליים והם מאבדים את תחושת הוודאות ויש את אלה שפשוט חוו אובדן או טראומה בתקופה זו. התקף חרדה נמשך לרוב בין 3-5 דקות. אחריו התחושה שנשארת איננה נעימה. יש מגוון של שיטות טיפוליות כמו טיפול תרופתי, טכניקות להרפיה שעוזרות להחזיר לנו את תחושת השליטה במצב, טיפול קוגניטיבי התנהגותי ואפילו יש הטוענים כי פעילות גופנית מקלה ומטיבה מאוד.

מתי מומלץ לפנות לטיפול?

ברגע שהתקפי החרדה הופכים למשהו שהוא בשגרה ולא למצב חד פעמי חולף, ברגע שהם מנהלים את החיים שלנו ולא אנחנו אותם, ברגע שאנחנו מרגישים שאנחנו מאבדים שליטה על המצב, נמנעים מלקיים את חיינו כרגיל – בכל המצבים הללו מומלץ מאוד לפנות לטיפול מתאים. ישנן מגוון שיטות שונות: טיפול פסיכולוגי, טיפול אלטרנטיבי בחרדה ועוד.

חשוב לציין כי לעיתים מדובר בתקופה מסוימת בה אנו נמצאים בלחץ או מתח מוגברים והתחושות שלנו גורמות לנו לחשוב שמדובר בהתקף חרדה אך אין זה כך. בכל מקרה, למען הסר ספק ולהעלאת תחושת הביטחון בנו ובסביבה שלנו, ייעוץ ברוב המקרים לא מזיק בשום צורה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: