האם גרעינים שחורים בריאים?

תוכן עניינים

אין ספק כי גרעינים שחורים או בשמם הבריאותי גרעיני חמניה נחשבים לאחד מבין הפיצוחים הכי פופולארים לרכישה ביתית בישראל. הם מכילים קשת רחבה של רכיבים תזונתיים איכותיים. מומלץ מאוד לצרוך אותם בצורתם הטבעית, כלומר בלי מלח ובלי לקלות אותם. גרעינים שחורים מכילים בתוכם סידן, ברזל, ויטמינים מסוגים שונים כמו למשל ויטמינים מקבוצת B המשתתפים בקשת רחבה של תהליכים בגוף שלנו וויטמין E הנחשב לנוגד חמצון עוצמתי המסייע בהאטת תהליך ההזדקנות בגוף שלנו.

 

איפה משיגים ומה היתרונות הבריאותיים שלהם?

את הגרעינים תוכלו לרכוש בחנות הירקות הקרובה לביתכם, במכולת, בסופר או אפילו לבצע משלוח ירקות וכך לחסוך בזמן. הם מסייעים במניעה ובטיפול של תהליכים דלקתיים, מעולים לאיזונה של מערכת העצבים ואף תורמים להרגעה והפחתה של תחושת הסטרס. ניתן לשלב אותם בסלטים, תבשילים, מאפים מסוגים שונים, לחמים בהכנה ביתית ועוד. הגרעינים תורמים לשמירה על בריאות הלב, מסייעים לישון טוב יותר, מהווים מקור צמחי לחלבונים ואף תורמים לחיזוקן של העצמות!

בנוסף, מחקרים מראים כי אכילה של גרעינים שחורים תורמת להורדת רמות הכולסטרול הרע בדם ועיכוב ספיחת השומנים המגיעים מהמעיים. הם מצוינים למי שסובל ממצב רוח ירוד או חוסר באנרגיה.

שומרים על מראה העור, השיער והציפורניים

גרעיני חמניה מעולים לשמור על השיער, הציפורניים והעור חזקים ומלאים בחיים. יש בגרעינים סוגים שונים של חומצות שומן וביחד עם נוגדי החמצון, הם תורמים רבות לשמירה על העור מפני נזקי השמש.

 

סלט מנצח עם גרעינים שחורים

  • חופן עלי רוקט שטופים
  • חופן עגבניות שרי
  • מלפפון
  • 100 גרם קוביות של גבינה מלוחה
  • סלק טרי מגורר
  • 20 גרם גרעינים שחורים

 

שמים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ואוכלים בתיאבון רב.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: