טכנאי הליכונים מומלץ – איך לבחור נכון?

תוכן עניינים

בחמש השנים האחרונות, חלה עליה בכמות הישראלים שבוחרים לרכוש הליכון לביתם. להליכה על הליכון מגוון של יתרונות גם בהיבט הפרקטי וגם בהיבט הפיזי- בריאותי. מצד אחד הליכון מאפשר לנו לשמור על שגרה של פעילות גופנית לאורך כל ימי השנה, חורף, קיץ, גשם או שרב וללא תלות באף גורם חיצוני, מצד שני אנו נהנים מגמישות בזמנים ויכולים ללכת בכל פעם שיש לנו קצת זמן פנוי. יחד עם זאת, כמו כל מכשיר חשמלי, גם ההליכון יכול מדי פעם להתקלקל או להיהרס מכל מיני סיבות ואז אנחנו צריכים למצוא טכנאי הליכונים מומלץ. בשורות הבאות נציג בפניכם איך מוצאים אחד כזה ונעניק לכם עוד כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על ההליכון שלכם תקין לאורך זמן.

 

ידע, ניסיון וחלקי חילוף

אחת התקלות הנפוצות בהליכונים ביתיים קשורה לבעיה שנוצרת ברכיב הנקרא רצועה להליכון. כמובן שאתם לא יכולים לדעת מה התקלה לפני שאתם מזמינים את הטכנאי שלכם, אבל אתם כן יכולים לשאול אותו לגבי חלקי חילוף הרלוונטיים לסוג ההליכון שיש לכם בבית. בדקו את רמת הידע המקצועי של הטכנאי, נסו לקבל עליו המלצות מאנשים שאתם מכירים או מרשת האינטרנט, וודאו מה הניסיון שלו בתחום ואפילו נסו להשוות בין 2-3 טכנאים ורק אז קבלו החלטה.

 

חשבונית ואחריות

שני דברים שמעידים על מקצועיות אצל טכנאי הליכונים מומלץ ועל מישהו שאתם בהכרח יכולים לסמוך עליו. לכן, לפני שאתם מזמינים טכנאי, בדקו איתו האם הוא מוציא לכם חשבונית/קבלה בגין השירות שהוא מספק והאם יש גם לתיקון עצמו וגם לחלקים שהוא מחליף אחריות.

 

זמינות

עוד דבר שחשוב להרבה לקוחות היא רמת הזמינות של הטכנאי. הרי כולנו מכירים את הסיטואציה שבה מכשיר חשמלי כזה או אחר כמו מקרר, מדיח או מייבש מתקלקלים ואנחנו צריכים לפעמים לחכות כמה ימים ואפילו שבוע עד שהטכנאי יהיה זמין עבורנו. לכן, אם חשוב לכם שההליכון יחזור לפעול כמה שיותר מהר, חשוב לבדוק מול הטכנאי או מול החברה שאתם נמצאים איתה בקשר, מתי הוא יכול להגיע.

 

ועוד כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על ההליכון שלכם לאורך זמן:

  1. אחת לכל עשר שעות שההליכון פעיל, מומלץ לבצע שימון שלו. מה שאתם צריכים לעשות הוא לכבות את המכשיר ולהוציא אותו מהשקע החשמלי אליו הוא מחובר. לאחר מכן צריך להרים את הרצועה למעלה ולרסס ספריי מסוג סיליקון לאורך כל המסלול למשך כמה שניות. יש לחזור על אותה פעולה גם בצד השני של ההליכון. לאחר מכן יש להחזיר את ההליכון לחשמל ולהדליק על מהירות 4 או 5 קמ“ש ואז השמן ייספג ברצועות.
  2. מומלץ לנקות את מסלול ההליכה לפני ואחרי אימון בכדי לשמור על ההליכון ולמנוע מצב של בלאי. נהוג לנקות את המשטח עם מטלית יבשה ולהגיע איתה רחוק ככל הניתן.
  3. אחת לשבוע כדאי לפתוח את המכסה של המנוע ולהסיר את כל הלכלוך שקיים על גבי המאוורר. חשוב לשים לב שלא פוגעים ברכיבים אלקטרוניים. ניתן לעשות את זה עם שואב אבק ביתי ולא בעוצמה גבוהה.
  4. אחת לחודש מומלץ לשמן ברגים ולבדוק את כל הברגים.
  5. חשוב להדליק ולכבות את המכשיר בצורה יסודית לפי ההוראות.

 

אם תקפידו לבצע את הפעולות הללו לאורך זמן תוכלו לשמור על ההליכון שלכם פעיל בצורה חלקה. אחת לכמה חודשים, בכל מקרה מומלץ להזמין טכנאי לתחזוקה כללית, כי יש דברים ורכיבים שאנחנו לא יכולים לבדוק בעצמנו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: