בניית בית – מה חשוב לדעת לפני שמתחילים?

תוכן עניינים

 בניית בית מהווה את אחת מאבני הדרך המשמעותיות והמרגשות בחיים של כל בן אדם, במיוחד כאשר מדובר על בנייה של בית ראשון בחיים. עבור אנשים רבים – לבנות בית באופן אישי על פי כלל הרצונות השונים שלנו – הוא דבר שמהווה סוג של חלום, מעין חלום שקיים החל מגיל קטן ועד לרגע שבו מתחילים לבנות את הבית. אולם, זוגות רבים שזה עתה החלו לבנות את ביתם הראשון יחדיו – מגלים שלא מדובר על דבר פשוט בכלל – ולמעשה, בנייה של בית מהווה תהליך ארוך, מורכב, ולא פשוט בכלל. תהליך זה, כולל שלבים רבים, בירוקרטיות רבות מורכבות ומסועפות, ותכנונים רבים שעלינו לבצע. בשורות הקרובות, הבאנו לכם מספר טיפים והמלצות חשובות מאוד, אשר נכתבו על ידי מומחים בעולמות הבנייה, טיפים שיסייעו לכם בבניית בית החלומות שלכם.

השקיעו בתכנון ראוי של חשמל

בבית מודרני, לחשמל יש חשיבות רבה מאיי פעם. מספר המערכות החשמליות פר בית כיום הוא גבוהה משהיה איי פעם, וכמובן שהדבר קשור להתפתחות הטכנולוגית האדירה שהעולם שלנו חווה במספר השנים האחרונות. כיום, בית צריך להיות ראוי מבחינת חשמל – לספק מספר ראוי של שקעים, וששקעי החשמל יהיו במקומות אסטרטגיים, נוחים, ושימושים. יועץ חשמל הוא בדיוק בעל המקצוע שאתם צריכים על מנת שתוכלו לתכנו את החשמל בצורה הטובה ביותר.

 

כתב כמויות – יחסוך לכם הוצאות כספיות רביות

כתב כמויות מתייחס לרשימה אשר מתבצעת עוד בשלבי התכנון המוקדמים של הבית, עוד לפני שאבן אחת זזה ממקומה על מנת לבנות את הבית. כתב זה, כולל את כל החומרים השונים שהקבלן יהיה זקוק לו במהלך הבנייה. למה כתב כמויות הוא כל כך חשוב? כתב כמויות יסייע לכן לתכנן כספית את בניית הבית, ולהיות כמה שיותר חסרי הפתעות במהלך תהליך הבנייה.

בונים בית או חושבים על הנושא? כמה טיפים שכדאי לאמץ!

  1. השקיעו מחשבה בכל הצרכים והרצונות שלכם, אפילו מומלץ לעשות סוג של רשימת חלומות כזו וגשו איתה לאדריכל שלכם.
  2. אל תתפשרו ולו במעט בבחירת בעלי המקצוע שיקחו חלק בתהליך הבנייה בין אם זה האדריכל ובין אם הקבלן המבצע. לבחירות הללו חשיבות מכרעת!
  3. השקיעו מאמץ בבחירת חומרי גלם איכותיים כמו חיפויים, ריצוף, כלים סניטריים, אלו ישפיעו על איכות החיים שלכם ועל הסיכוי להיווצרות תקלות בהמשך הדרך.
  4. חשבו על גילאי הילדים עכשיו אבל תכננו את החללים ככל הניתן בצורה גמישה, בכדי שתוכלו לשנות אותם בהתאם לגיל שלהם, לצרכים ולרצונות שלהם. אם ניתן, בהתאם לגיל, שתפו את הילדים בתהליך שלב אחר שלב ואפשרו להם לעצב את חדרם כפי שהם היו רוצים.
  5. הוסיפו 20%-25% למסגרת התקציב לבניית הבית, שכן מדובר בתהליך שתמיד מביא איתו דברים שאינם צפויים.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: