איטום קירות חיצוניים בבית – כמה עשוי לעלות?

תוכן עניינים

 החורף נמצא שוב בפתח, ויחד איתו, מגיעים גם הגשמים השונים, שמשפיעים לעתים קרובות על הבניין או על הבית שאנחנו גרים בו. מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה – הגשם הראשון של החורף מגיע, ויחד איתו מופיעים גם סדקים קטנים בקירות הבניין שאנחנו גרים בו. במקרים כאלה, מרב האנשים יחליטו להתעלם מהסיטואציה, ולפתור אותה סך הכל באמצעות סמרטוט שנועד לייבש את הטפטוף שנוצר. אך דעו לכם – ככל שאנחנו דוחים ביצוע של האיטום לבית, כך הנזק שעתיד להיווצר עשוי להיות גדול יותר בצורה משמעותית. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע רלוונטי ונחוץ על איטום קירות הבית, לרבות מידע על המחיר הצפוי של איטום קירות חיצוניים לבית.

בתור התחלה – מתי נדע שעלינו לעזוב את הכל ולגשת לביצוע של איטום קירות חיצוניים בבית?

הסימן הגדול ביותר לכך שאנחנו צריכים לבצע איטום של הקירות החיצוניים לבית, זה העובדה שישנם סדקים כלשהם בבית או רטיבות כלשהי בקירות של הבית. אולם, לא מדבר על הסימן היחיד לכך שעלינו לבצע איטום של קירות הבית, שכן גם הימצאות של עובש, או הימצאות של "קירות מזיעים בבית", עשויים להעיד גם כן על הצורך המיידי בביצוע איטום חיצוני לקירות הבית. מה שחשוב באיטום קירות חיצוניים – זה להתחיל את עבודת האיטום כמה שיותר מוקדם. עבודות איטום, עשויות להיות לא פשוטות בכלל, ולכלול עבודות בגובה, וכיוצא בזאת.

 

כמה זה עשוי לעלות?

כשמדברים על איטום קירות חיצוניים, התמחור נעשה לפי מטר רבוע. מחיר סטנדרטי של עבודה כזו, צריך לעלות בין 100 לבין 400 שקלים למטר מרובע, אולם, במקרים מסוימים ניתן להגיע גם לסכומים של כ2000 שקל למטר רבוע, במקרים שבהם הנזק של הקיר הוא גדול מאוד.

לסיכום, איטום קירות חיצוניים לבית, בין אם מדובר בפרויקט חדש שנבנה ממש מאפס, ובין אם מדובר בחידוש מבנה או בית פרטי קיים חשוב מאין כמוהו. איטום יסודי, יעיל ומקצועי יסייע למנוע היווצרות של רטיבות, נזילות, עובש וחדירה של מים מהחלק החיצוני של המבנה אל החלק הפנימי שלו. רטיבות עלולה לשבש לגמרי את איכות החיים שלנו, לפגוע בנכס מבחינת הערך הנדלני שלנו, ולכן כדאי מאוד להשקיע בנושא הזה של איטום. כל מה שנותר לכם לעשות הוא בעצם לפנות לקבלן מקצועי שיעשה לכם סדר בבלאגו. במידה ויש רטיבות קיימת, חשוב קודם כל לאתר את מקורה של הרטיבות, להבין מאיפה היא מגיעה, לראות אם יש נזילה ואם כן לתקן קודם את הנזילה. לאחר שהקירות מתייבשים צריך לקלף את הטיח הישן, לבצע תיקונים, לדאוג לאיטום ולצבוע את הקירות מחדש. אם קיימת רגישות באזור הזה, כדאי לבחור חומרים מיוחדים שמסייעים במניעת רטיבות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: