התמודדות עם חרדה בקורונה והשנים 2020-2021

תוכן עניינים

שנת 2020 הביאה איתה את אחד המשברים הקשים והמורכבים שידעה האנושות. משבר רפואי, כלכלי, חברתי שהוביל לספיגת מכה לא פשוטה בענפים ותחומים רבים בכל העולם. אנשים רבים מצאו את עצמם ללא עבודה, שרויים בחוסר ודאות כשהציפייה לאור שבקצה המנהרה השחורה עדיין מלווה רבים מאיתנו. כתוצאה מכך חלה עלייה דרסטית בכמות האנשים הסובלים ממצבים כמו חרדה ודיכאון. מקרי הגירושין גם הם עלו בשנה האחרונה כמו גם קריסה של בתי עסק לרבות חברות תעופה, בתי מלון, מסעדות, חברות טיולים ותיירות, אולמות וגני אירועים ועוד. לצד זה, יש את אוכלוסיית הדרום שנמצאת תחת איום ממשי  לא פשוט בכלל מה שלא מוסיף לנפשם העדינה של הילדים ובני הנוער החיים באזור. אז איך מתמודדים עם חרדה בקורונה?

 

איך מתמודדים עם חרדה בקורונה?

יש לחלק את ההתמודדות עם הפרעות חרדה, לחץ ודיכאון בהתאם לגיל של האדם הסובל מהן ובהתאם לעוצמת ההתקף. גם למצב הפיזי והרפואי יש השפעה על בחירת הטיפול כמובן.

יש הבדל ניכר בין פעוט בן 3, נער בין 16, אם לארבעה ילדים וקשיש בין 80. יש שיטות רבות לטיפול בחרדה לרבות טיפולים תרופתיים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפולי מגע, טיפולים מתחום הרפואה המשלימה כמו דיקור, שיאצו וטווינא, טיפול באומנות, טיפול בעזרת בעלי חיים, תרפיה באמצעות פעילות גופנית, טיפול בפרחי באך ועוד. אחד השלבים הקריטיים בהתמודדות עם חרדה הוא המודעות לגבי המצב. ברגע שהמטפל מבין מה גורם לחרדה, ממה האדם שמתמודד איתה חרד וכיצד גופו הפיזי מגיב בזמן חרדה הוא יכול לנווט את הטיפול בצורה טובה ויעילה יותר.

 

בכדי למנוע החמרה של החרדה חשוב מאוד שלא להזניח את הבעיה אלא להתמודד איתה, למצוא את הטיפול הטוב והיעיל ביותר ולהמשיך בו עד שהחרדה חולפת.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: