מתי כדאי לערוך שיפוץ בית ישן? הכתבה שתעשה לכם סדר 

תוכן עניינים

שיפוץ בית ישן הוא בהחלט צעד מרגש, אם כי בדרך כלל הוא יהיה מלווה בהמון בדיקות מקדימות ובלא מעט סיבוכים במהלך הדרך. אולם, ניתן להקל באופן משמעותי על התהליך בהינתן טיפים ודגשים חשובים שינחו אתכם. בדיוק לשם כך, במהלך כתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת לפני שתתחילו בתהליך של שיפוץ בית ישן. 

 

אז מתי כדאי להתחיל בשיפוץ בית ישן?

בעת בה אנו מדברים על שיפוץ בית ישן, הרי שקודם לכן עליכם להבין בדיוק מתי כדאי לבצע את הדבר. למעשה, התקופה אשר נחשבת לנוחה ביותר לעריכת שיפוצים בבית זו עונת הקיץ, מאחר ונהוג לנפוש בה כך שתוכלו לנסוע לחופשה ולא לשהות בבית במהלך השיפוץ. יתרה מזו, מדובר על תקופה בה הימים ארוכים ושטופי שמש, כך שיהיה ניתן לעבוד בחוץ בצורה נוחה. עם זאת, חשוב מאוד להדגיש כי מאחר וזו התקופה הנוחה ביותר לעריכת שיפוץ בית ישן עבור מרבית הישראלים, השיפוצניקים הופכים להיות עמוסים מאוד בעיצומה של תקופה זו ומעלים מחירים בהתאם – כך שעליכם לחשוב היטב האם אתם מעדיפים לקבל מחיר אטרקטיבי עבור השיפוץ או ליהנות מחווית שיפוץ נוחה ככל הניתן. בשני המקרים, תמיד יהיה כדאי לערוך סקר שוק מעמיק והשוואת מחירים מקיפה טרם ביצוע דבר הבחירה. 

 

 

חוזה עבודה

לאחר שבדקתם מספר שיפוצניקים ואיגדתם מספר הצעות מחיר באשר לעריכת הפרוייקט יש, עליכם לחתום עם איש המקצוע שבו בחרתם על חוזה עבודה מסודר שמטרתו העיקרית היא להצהיר בכתב על כל מה שסוכם מראש, כך שלא ישארו שום קצוות פתוחים. במסגרת חוזה העבודה, כדאי גם להכניס סעיפים שמתארים באופן מפורט מה יקרה במצבים בהם תרצו להוסיף עבודה נוספת שלא סיכמתם עליה מראש בעיצומו של תהליך השיפוץ. למעשה, ייתכנו מקרים בהם תראו לנכון להוסיף עוד עבודות כדוגמת חיזוק מבנים כחלק מתהליך השיפוץ שלכם, אם כי איש המקצוע ששכרתם לצורך זה עשוי לגבות על כך תוספת במחיר. על מנת שלא תהיו מופתעים – חשוב מאוד להסדיר עניין זה מראש עוד בשלבים של חתימת חוזה העבודה. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: