אובדן כושר עבודה –  דברים שחשוב לדעת בדרך לפיצויים שלכם

תוכן עניינים

אין ספק כי קיימים לא מעט מקרים מצערים, בהם התרחשה תאונה או מחלה כתוצאה מעבודה ואילו האדם אשר סבל מאותם מקרים מצא את עצמו ללא יכולת להמשיך לעבוד ולהשתכר. ובכן, חשוב מאוד לדעת כי במקרים כאלו, של אובדן כושר עבודה – בהחלט יהיה ניתן לתבוע את הביטוח על מנת שתוכלו לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם בגין התאונה או המחלה. ניתן להגיד כי הפיצויים האלו נועדו לסייע לכם בתהליך השיקום, להתמודד עם חוסר היכולת הזמנית שלכם להשתכר וכמובן – לפצות אתכם על עוגמת הנפש כתוצאה מאותו מקרה. אז איך מתחילים בתהליך תביעת אובדן כושר עבודה ומה עליכם חשוב לדעת לפני כן? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.

 

פוליסת אובדן כושר עבודה – מהי בעצם?

בעת בה אנו מדברים על אובדן כושר עבודה, חשוב מאוד להבין בדיוק מהו הביטוח שמסייע לכם במקרים אלו. ובכן, מטרתו של ביטוח זה הוא לסייע במקרים בהם נפגע כושר עבודתו של המבוטח בעקבות תאונה או מחלה, על ידי תשלום חודשי שאמור להחליף את השכר שנפגע. כמו כן, חשוב מאוד לדעת כי על מנת שמבוטח יקבל תגמול חודשי בגין אובדן כושר עבודה, עליו קודם לכן להוכיח כי איבד כ-75% מכושר העבודה שלו. אולם, קיימות גם פוליסות שישלמו תגמול חודשי גם אם מדובר על איבוד חלקי של היכולת לעבוד.

 

 

אז מה אתם צריכים לעשות אם עברתם תאונת עבודה?

  • לבחור עורך דין ולאסוף מסמכים – אמנם אפשר להגיש תביעת אובדן כושר עבודה עד 12 חודשים מרגע התרחשות התאונה, אבל מאוחר ומדובר על תהליך מורכב ודי בירוקרטי – ללא כל ספק מומלץ להתחיל לאסוף מסמכים מהרגע הראשון. חשוב לא פחות לבחור היטב עורך דין אמין ומומלץ שיוכל לסייע לכם כדוגמת tomerliner.co.il, מאחר וכך תוכלו להיות בטוחים שאדם עם ניסיון מוכח בתחום מלווה אתכם לאורך כל התהליך עד שתשיגו את הפיצויים שמגיעים לכם.
  • ביטוח לאומי – בדקו גם אם יש מקום לקבל קצבאות מביטוח לאומי, ייתכן שתוכלו לקבל קצבת נפגעי עבודה או אולי אפילו קצבת נכות כללית.
  • הגישו את התביעה לחברת הביטוח – אחרי שאספתם כל מה שצריך ובחרתם עורך דין מקצועי שילווה אתכם בתהליך, הגיע הזמן להגיש תביעה לבחרת הביטוח שלכם. וודאו כי אתם ממלאים בצורה נכונה את טופס התביעה, ובצעו דאבל צ'אק באשר לכל החומר הרפואי שעליכם לצרף. 
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: