לפי נתונים רשמיים של מדינת ישראל, כיום יש כ-200,000 חולים אשר מוגדרים בתור חולים סיעודיים, כאשר ההערכות הן כי מספרים אלו עתידים לגדול שכן, בשל ההתקדמות הכבירה בתחום הרפואה תוחלת החיים הממוצעת רק הולכת ועולה. אולם, על מנת לדעת כיצד להתנהל נכון בעולם שכזה וכיצד לפעול במצבים בהם אחד מקרוביכם נחשב סיעודי, עליכם לדעת את כל המידע החשוב והרלוונטי בנושא של תביעות סיעוד. בדיוק לשם כך, בכתבה זו החלטנו להסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת על תביעות סיעוד וכל היוצא בכך.
מיהו חולה סיעודי?
בעת בה אנו מדברים על תביעות סיעוד, חשוב מאוד קודם לכן להבין בדיוק מיהו חולה סיעודי. ובכן, מבוטח נחשב חולה סיעודי במקרים בהם רופא מומחה קבע כי הינו תשוש נפשית. למעשה, הכוונה היא אל אדם אשר יכולותיו הקוגניטיביות והאינטלקטואליות כאחד נפגעו באופן דרסטי, כאשר הדבר בא לידי ביטוי בירידה ביכולת ההתמצאות, ירידה ביכולת הזיכרון וכושר שיפוט לקוי. בדרך כלל, אנשים אשר הוגדרו בתור תשושי מתונים במצב כזה עקב מחלה כדוגמת אלצהיימר או דמנציה. נוסף על כך, אדם נחשב סיעודי כאשר אינו יכול לבצע פעולות בסיסיות בכוחות עצמו, פעולות כדוגמת לבישת בגדים, קימה מהמיטה ושכיבה, אכילה ושתייה, שליטה על הסוגרים וניידות שכן, במקרים כאלו יש צורך בבירור אודות תביעות סיעוד.
עורך דין מנוסה יכול לעזור לכם בתהליך תביעות סיעוד
כאשר אתם מעוניינים להגיש עבורכם או עבור אחד מקרוביכם תביעה בנושא סיעוד, עליכם להיעזר בשירותיו של עורך דין מנוסה בתחום כדוגמת עורך דין תומר לינר. במקרים רבים, חברות הביטוח השונות דוחות תביעות באופן המזכיר "שיטת מצליח", כך ששכירת שירותיו של עורן דין מקצועי ומנוסה הבקיא בחוק ובכל הנוגע לזכויות שלכם תוכל לסייע לכם לקבל את כל מה שמגיע לכם במלואו. חשוב לציין כי לפני שאתם פונים אל עורך דין שיסייע לכם, כדאי מאוד שתרכזו את הפוליסה שאתם או אחד מקרוביכם מבוטחים בה, כאשר תוכלו לפנות אל סוכן הביטוח שלכם על מנת שזה ישלח לכם אותה במקרים בהם אינכם מוצאים אותה.