מה היא מחלת לב כלילית?

תוכן עניינים

מחלת לב כלילית היא מחלה רפואית שמתאפיינת במקרים של רוחב פנימי באחד מכלי הדם או יותר, מתוך כלי הדם שמובילים דם לתוך הלב שלנו. מחלת לב כלילית, נוצרת במרב המקרים בעקבות מאגרי שומן אשר נוצרים בדפנות של העורקים בגוף שלנו. תהליך זה, מכונה למעשה תרשת עורקים. בשורות הבאות, נלמד עוד על מחלות לב כליליות.

עוד על היווצרות מחלת לב כלילית

מחלת לב כלילית היא לא נושא פשוט בכלל, ואנשים רבים שסובלים מהופעה של מחלה זו, עלולים לעבור סדרה של טיפולים רפואיים מורכבים, זאת לדוגמת צנתור לב וירטואלי, ובדיקות רפואיות נוספות בסגנון. היווצרות של הרוחב הפנימי בעורק הראשי שמוביל דם אל הלב, זה דבר לא פשוט שעשוי להוביל לכאבים עזים בחזרה, ובמידה שמדובר על חסימה חמורה ומלאה של העורקים בלב – אזי שאותו אדם עלול לעבור התקף לב של ממש.

אחד מגורמי התמותה העיקריים בעולם

למעשה, מחלות לב כליליות מהוות את אחד מגורמי המוות הנפוצים והגדולים ביותר בעולם כיום. במיוחד כאשר מדובר על גורמי מוות בעולם המערבי. מידי שנה, רק בישראל עשרות אלפי אנשים מתמודדים עם היווצרות של מחלות לב כליליות למיניהן.

 

כיצד ניתן למנוע ולעכב הופעת מחלות אלה

ככלל – כל שינוי באורח החיים שלנו, שינוי שעשוי להוביל לאורח מחייה בריא יותר – עשוי לעקב ולמנוע את הופעת מחלות הלב הכליליות. שינויים אלה, מתייחסים לצעדים פשוטים שניתן לבצע בחיים שלנו, זאת לדוגמת השינויים הבאים באורח החיים:

  1. ביצוע פעילות גופנית סדירה- פעילות גופנית, עם דגש על פעילות אירובית, מסייעת לתמוך בשריר הלב ותורמת רבות לשמירה על הבריאות שלנו. פעילות גופנית כמו שחייה, הליכה, ריצה קלה, משחקי כדור מסוגים שונים, רכיבה על אופניים ועוד, תורמת לחיזוק השריר ומפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות לב מסוגים שונים.
  2. תזונה מאוזנת ונכונה- אכילה בריאה יותר, הימנעות ממאכלים עתירי שומן, הקפדה על אכילת כמות מספקת של ירקות ופירות, סיבים תזונתיים, דגנים, אגוזים ועוד, מסייעת להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב. בנוסף, יש מוצרים אשר תומכים בבריאות הלב כמו שומנים המבוססים על הצומח כמו אבוקדו ושמן זית למשל.
  3. הפסקת עישון סיגריות- סיגריות פוגעיות רבות בבריאות שלנו עם דגש על מערכת הלב, מערכת הנשימה וכלי הדם. עישון לאורך זמן מגביר את הסיכון לחלות במחלות לב. למעשה, גם עבור אנשים שכבר חוו וכבר סבלו ממחלת לב כלילית – שינויים אלה באורח החיים עשויים להקטין את הסיכוי בחטיפת מחלת הלב הכלילית פעמים נוספות. אם אתם מודעים לכך שאחד או יותר מבני המשפחה שלכם חווה מחלת לב כזו או אחרת, חשוב להיבדק ולהגיע כבר בגיל מוקדם לקרדיולוג מומחה לביצוע הבדיקות המתאימות.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: