מה לאכול כשיש כאב בטן? הנה כמה רעיונות

תוכן עניינים

כאבי בטן בהחלט יכולים לפגוע בשגרת החיים שלנו. אמנם הם חולפים יחסית מהר, אבל כאשר כאב בטן חזק ומשמעותי תוקף אותנו – בהחלט מדובר במשהו לא נעים בכלל. לכן, לא מעט אנשים רוצים לדעת מה לאכול כשיש כאב בבטן, הרי קיימים לא מעט מאכלים עם תכונות ייחודיות אשר אשויות להקל על כאבי הבטן שלנו או אפילו להעלים אותם לגמרי. אז מה לאכול כשיש כאב בטן, ממה כדי להימנע ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? בכתבה זו, צוות המומחים שלנו ידריך אתכם שלב-שלב ויסביר לכם כל מה שעליכם לדעת בנוגע לנושאים השונים האלו. 

 

אז מה לאכול כשיש כאב בטן? הנה כמה הנחיות כלליות

  • שתיית מים מרובה – באופן כללי, מומלץ מאוד להקפיד על שתיית מים מרובה עבור הבריאות הכללית שלנו, וכך במיוחד כאשר מדובר בהתמודדות עם כאב בטן. כמות המים משתנה מאדם לאדם והיא בעיקר קשורה למשקל הגוף, אך בתור המלצה כללית בין 10 ל-12 כוסות ביום זו כמות שתהיה התחלה מצוינת. כדאי לדעת גם כי שתיית מים מרובה מעולה עבור מראה עור הפנים, והיא גם עוזרת למנוע סכנת התייבשות.
  • ארוחות מסודרות – מומלץ מאוד להקפיד לאכול ארוחות מסודרות שמכילות את כל מה שאנחנו צריכים מבחינה תזונתית. במילים אחרות – הקפידו לאכול ארוחות המשלבות את כל אבות המזון (חלבונים, שומנים, פחמימות) בצורה מאוזנת ולנשנש רק לאחר שסיימתם לאכול את האוכל ה"מזין" במידה ועדיין מתחשק לכם. אוכל הוא כיף והוא מהנה, אבל לפני הכל הוא נועד להיות דלק לגוף שלנו – זכרו את זה! כמובן שגם תוספים יכולים להועיל מאוד, כך לדוגמא עבור כאב בטן תרופות סבתא שונות בהחלט יכולות לעזור. 

 

 

ממה כדאי להימנע?

  • צריכה מופרזת של שתייה מוגזת – למרות הדעה הרווחת כי כדאי לשתות הרבה גזים כשיש כאבי בטן – ההיפך הוא הנכון. למעשה, שתייה מוגזת רק מקשה על מערכת העיכול שלנו, ולכן במידה ואתם סובלים מכאב בטן אנו ממליצים לכם מאוד לצמצם את הצריכה שלה. 
  • מקומות עם רמת היגיינה מוטלת בספק – לפעמים נוכל לאכול בחוץ במסעדה או בדוכן, ועל פניו הזמנו ארוחה שהיא לא בדיוק "משמינה" ואף מכילה כמה חומרים מזינים, אך עדיין יצאנו מהמסעדה עם כאב בטן. למה זה קורה? ובכן, מקרים כאלו מתרחשים בייחוד כאשר נאכל אצל מקומות שרמת ההיגיינה שלהם מוטלת בספק, וכמובן שנרצה להימנע ממקומות כאלו. 

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: