מכשירי כושר לבית יתרונות וחסרונות

תוכן עניינים

בודדים הם האנשים שלא מבינים עד כמה חשוב לבצע פעילות גופנית על בסיס קבוע. אם לא על בסיס יומי, אז לפחות פעמיים עד שלוש פעמים. פעילות גופנית חשובה לחיזוק השרירים ושמירה על המפרקים, היא חשובה כדי לשמור על מאזן קלורי תקין ולהימנע מהשמנת יתר, היא גם רלוונטית לנפש ותורמת להפחתת הסיכוי להיווצרות דיכאון, חרדה ושאר בעיות נפשיות. איפה הבעיה? הבעיה היא שלמרות שכולנו מבינים את החשיבות וכולנו גם יודעים שאלה הם רק כמה יתרונות מעטים מתוך רשימה אינסופית של יתרונות, עדיין לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו מתרצים למה לא להתאמן. אז מסתבר שיש פתרון. קוראים לזה מכשירי כושר לבית. בחרנו לכתוב עבורכם את כל היתרונות והחסרונות של אותם מכשירים.

 

נתחיל דווקא מהחסרונות של מכשירי כושר לבית

  1. מגביל ומונע גיוון – ברגע שיש לכם בבית הליכון, מכשיר משקולות משולב, קרוסטריינר או כל מכשיר אחר, זה מונע מכם בעצם לעשות פעילויות אחרות, לצאת החוצה לריצה, לעשות מנוי לקאנטרי ולהיחשף לכל מיני חוגים שיכולים לשפר את הכושר, לחזק את השרירים ולשנות את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על פעילות גופנית.
  2. נדרשת תחזוקה- ברגע שאתם רוכשים או משכירים מכשירי כושר אליכם הביתה, הדבר עלול להוביל לכך שאתם צריכים להתעסק עם תחזוקה כמו ניקיון, החלפה של רכיבים בתוך המכשיר, תיקון הליכונים, קרוסטריינר או כל דבר אחר.
  3. עלול לשעמם אחרי זמן מסוים – ברגע שאתם עושים כל יום את אותו אימון, יום אחרי יום, במשך תקופה מסוימת זה עלול לשעמם אתכם במידה רבה ואז לגרום לכם להפסיק.

 

 

נגמרו התירוצים עוברים ליתרונות

היתרון הראשון ואולי החשוב ביותר הוא שאתם נהנים מגמישות מאוד גבוהה. שיש לכם הליכון בבית, אתם לא תלויים באף אחד, אתם לא תלויים במזג האוויר שחם או סוער מדי ואתם פשוט מבצעים את האימון לא משנה מה קורה. אם אתם אנשים של בוקר, אתם יכולים לבצע את האימון בבוקר, ואם אתם אנשים של ערב אז בערב. ברגע שיש לכם מכשיר כושר מול העיניים, זה הרבה יותר נגיש וגמיש. אין תירוצים ופשוט מתחילים להזיז את הגוף. בנוסף, בבית שלכם, אתם גם יכולים לייצר לעצמכם פינת כושר אישית ומותאמת לצרכים שלכם. למשל, תוכלו לשלב מזרן פילטיס ולהוסיף כל מיני אביזרים כמו חישוק, כדור פילטיס, פיטבול, גומיות ומשקולות. באופן כזו ניתן לשלב בין ריצה או הליכה על ההליכון שלכם, לבין תרגילי כוח, חיזוק, עבודה על גמישות ומתיחות.

 

לסיכום, כמו בכל דבר, גם לרכישת מכשיר או כמה מכשירי כושר ביתיים, יש יתרונות וחסרונות, אבל וזה אבל גדול, אם אתם לא מתאמנים בחוץ ולא מצליחים למצוא את המסגרת או התנאים המתאימים להתאמן בחוץ או במסגרת באופן קבוע, אין ספק שהיתרונות כאן עולים על החסרונות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: