אהבה לא שוויונית- איך מתמודדים כשהצד השני אוהב פחות? 

תוכן עניינים

אהבה. מה היינו עושים בלעדיה? תאמרו מה שתאמרו, זהו הרגש הנפלא ביותר שאדם יכול לחוש. אז זהו, שלא תמיד. כאשר מדובר בקשר שבו מורגש עם הזמן שהצד השני אוהב פחות, התסכול עלול לגבור על האושר. כאשר צד אחד אוהב בעוצמה אדירה בעוד הצד שמנגד נמצא ברמת אהבה פחותה, הכעס משתלט על השמחה. מה עושים במצב של אהבה לא שוויונית? כיצד מתמודדים? על כך ננסה להשיב בשורות הבאות שלפניכם.

 

אהבה לא שוויונית – מהם הסימנים?

ישנם מספר סימנים שיכולים להעיד על כך שהצד השני אוהב פחות. למשל, רצון מועט בשיח ותקשורת, מיעוט במחוות רומנטיות, חוסר יוזמה של מגע גופני ומיני, מצבי רוח משתנים ותחושות עצבנות של בן הזוג ועוד. שימו לב: ייתכן שחלק מהסימנים הללו יופיעו אך הם לא יעידו על אהבה חד צדדית. יכולות להיות להם סיבות רבות אחרות, דוגמת קשיים אישיים, לחץ בעבודה, תחושות עייפות, בעיות משפחתיות ועוד.

 

כיצד ניתן לטפל באהבה חד צדדית?

ובכן, בתור התחלה, חשוב לוודא שהצד השני אכן אוהב פחות ואין מדובר ביצירת פרי מוחנו, כחלק מבעיית דימוי עצמי נמוך או הפרעת אובססיה שגורמת למחשבות טורדניות בכל הקשור לזוגיות שלנו. צריך לזכור שאין מדובר בתחרות בין בני הזוג. אם אתם כותבים הודעת אהבה וגעגוע פעמיים ביום והפרטנרית רק פעם אחת, זה ממש לא אומר שהצד השני אוהב פחות. לכן, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לנסות לבדוק את פני השטח ואין כמו תקשורת כנה וישירה עם פרטנר האהבה כדי לנסות להבין את פני הדברים.

 

טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור

יחד עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שבמקרים רבים, הניסיון לא יצלח. הצד השני עלול לחוש מותקף ולהגיב בצורה מתגוננת ולא כנה. במקרה כזה, או במקרה שאתם מעדיפים מראש לפעול בצורה מקצועית ובטוחה, מוטב לפנות לגורם מקצועי – עובד סוציאלי פסיכיאטר או פסיכולוג קליני. אדם זה יוכל להציע לכם תוכנית טיפול אישית-זוגית מדורגת ומכילה המבוססת של שיח וקשב, שתנסה לרדת לשורשים העמוקים של התחושות וההתנהגויות של שני הצדדים.

רבים מהזוגות אשר פנו לטיפול במקרים שכאלו, דיווחו על שיפור משמעותי במגוון רחב של אספקטים, גם כאלו אשר לא הוצבו מראש "על שולחן הטיפולים", שיפור אשר נמשך גם אחרי תום הטיפול והחזיר את רמת האהבה ההדדית ביניהם. במידה ובמהלך המפגשים יתברר כי בכל זאת מדובר בבעיית דימוי עצמי נמוך או מחשבות טורדניות הקשורות בהפרעת אובססיה, גם בכך יוכל לגעת המטפל, לברר את הסיבות לכך ולשפר את המצב באופן ניכר.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: