תסמונת pfapa- תסמונת שכדאי להכיר

תוכן עניינים

תסמונת pfapa מאופיינת באירוע חום חוזרים. אחת הבעיות עם המחלה הזו היא למעשה בעצם אי איבחונה. כלומר, רופאי משפחה רבים רושמים לילד הסובל טיפול אנטיביוטי שלא מועיל כלל. חשוב להבין כי לא מדובר במחלה ממשפחת המחלות הזיהומיות. זוהיא מחלה דלקתית שמדמה באופן כזה או אחר זיהום חיידקי בלוע. משמעות השם:

  • Periodic Fever – חום מחזורי. חום החוזר בפרקי זמן קבועים.
  • Aphthous- יש ילדים הסובלים מפצעים המכונים אפטות.
  • Pharynggitis – התסמונת מלווה דלקות שקדים.
  • Adenitis- בזמן התקף בלוטות הלימפה גדלות.

 

איך מאבחנים?

ראומטולוג ילדים מקצועי ידע לאבחן את המחלה אך חשוב להבין כי האבחון אינו פשוט. מצד אחד מדובר באירועים חוזרים של חום בשילוב עם דלקות גרון. מצד שני, יש עוד כל כך הרבה מחלות ילדים שתסמינים שלהן זהים לזו ולכן קשה לחשוד שזו המחלה באופן מהיר. למעשה, רבים מהמבוגרים שסבלו בילדותם מאירועי סטרפטוקוק, עברו כריתה של השקדים או קיבלו  זריקות של פניצלין, סבלו בכלל מתסמונת pfapa.

 

איך מזהים את המחלה?

התסמין הבולט ביותר הוא אירוע חום חוזרים כל 3-7 שבועות בשילוב עייפות, חוסר אנרגיה, דלקות גרון מוגלתיות ושאר התסמינים שתוארו לעיל. התקף ללא טיפול נמשך 6 ימים בממוצע עם או ללא אנטיביוטיקה.

איך בכל זאת מטפלים ב pfapa?

ברגע שאובחנה התסמונת יתן הרופא מנה חד פעמית המכילה סטרואידים. לאחר מנה זו צפוי שיפור משמעותי במצבו הבריאותי של הילד. את סוג התרופה נותן הרופא לפי משקל הילד, הגיל שלו ויכולות הבליעה שלו.

 

אם אתם הורים לילד הסובל מאירועי חום חוזרים, גלו עירנות, גשו לראומטולוג ואל תתפתו לתת בכל פעם אנטיביוטיקה, טיפול עם המון חסרונות, בעיקר שאינו יעיל במקרה זה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: